NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Újult erővel irány a Red Bull Ring!

Másfél hónap telt el a legutóbbi versenyünk, vagyis Spa óta. Megmondom őszintén, nem szívesen emlékszem vissza rá, hogy mi történt Belgiumban, most egy olyan időszakban vagyok, amit sportolóként nehéz megélni: ugyanúgy beleteszem a munkát a versenyekbe, a felkészülésbe mint máskor, csak míg máskor mindez dobogókkal, bajnokeséllyel zárul, most pont nélküli eredményekkel. Bele lehetne menni, hogy mindez miből tevődik össze, és meg is tettem ezt az elmúlt időszakban, de ilyen a motorsport – sőt, mondhatjuk, hogy általában a sport is -, hiszem, hogy akkor lehet valaki hosszútávon sikeres, ha el tudja fogadni, hogy most épp ez van, és nem marad a mélyponton, nem vérzik el, hanem újult erővel folytatja a munkát. Kitartóan.

Ehhez kellett az is, hogy egy hétre ki tudtam kapcsolni, segített ebben a nyaralás, mert igenis nem feltétlenül az a jó, ha az ember belegolyózik a munkába, hanem néha jobb kicsit elengedni, hogy aztán még jobban meg tudjak feszülni. Segített egy lépést hátrébb lépni és távolabbról szemlélni a teljes képet az is, hogy elindult az élményautózás programunk, ami megint másféle kihívást, másfajta munkát jelent. Persze, hogy ebben is van autó, de akkor is másabb feladat, mint versenyhétvégéről versenyhétvégére bizonyítani. Érdekes viszont, hogy az eddigi visszafogott eredmények miatt most teljesen teher és saját magammal szembeni elvárások nélkül érkezem a Red Bull Ringre.

Nincs rajtam nyomás, a célom az, hogy ki tudjam hozni magamból mindazt, amire képes vagyok, és hogy mindez boldoggá és élegedetté tegyen engem és a csapatomat. Szóval kipihenten, erővel telve, bikaként érkezem Ausztriába. A Red Bull Ring mostanáig alapvetően kedves volt hozzám, nyertem itt futamot a Suzuki-kupában, itt debütáltam a TCR Internationalben, vagyis itt vezettem először TCR-es autót, a leggyorsabb SEAT-os versenyző voltam 2015-ben. A pálya karaktere nagyon tetszik, különleges pálya, minden kanyarja speciális, nem hasonlítható máshoz. Nagy szintkülönbségek vannak a pályán, van, hogy a féktáv még emelkedik, a kijárat viszont már lejtős, kifelé dől. Teljesen megváltoztatják azt a technikát, amivel normál esetben meg kell közelíteni a kanyart. Szimulátorral is sokat készültem, tehát a pályaismereten biztosan nem fog múlni a hétvégi jó teljesítményem.

Nagyon köszönöm a rengeteg szeretetet és támogatást, amit folyamatosan, a visszafogottabb eredmények ellenére is kapok tőletek, köszönöm, hogy a nehéz időkben is itt vagytok!

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy

Read More »

DANINAGY2019