NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Régi csapat, új mérnök, új csapattárs

Kicsivel kevesebb, mint három hét van hátra a TCR Európa-kupa 2019-es szezonjának kezdetéig, de nem félek tőle, hogy lassan telne az idő a hungaroringi hétvégéig. Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események, ami egyértelműen azt jelzi, hogy nincs már sok hátra a kezdésig. 

A szerződés aláírása a M1RA-val, az autóm idei festésének bemutatása, majd a szezon előtti teszt  – alaposan felpörögtek a történések. Március végén egy háromnapos teszten vettem részt a Hungaroringen, amióta versenyzem, még sosem ültem ennyit versenyautóban egy hét alatt tesztelés céljából. Egyrészt rövid távon fontos, hogy sok mindent ki tudtunk próbálni, amit alapesetben egy versenyhétvégén nem mertünk eddig megkockáztatni, mert még nem volt információnk arról, hogy pontosan milyen hatással lesz az autó egyensúlyára. Másrészt pedig hosszabb távon, mert még alaposabbak lesznek az ismereteim arról, hogy bizonyos változtatatásoknál mire kell odafigyelnem, hogy minél pontosabb visszajelzést tudjak adni a mérnökömnek.

A hosszú teszthez hasonló újdonság idén, hogy Szűcs Gergő lesz a versenymérnököm, akivel jól ismerjük egymást, hiszen 2017-ben a WTCC-ben a szezon második felét együtt töltöttük el. Az eddigi mérnökömnek, Boriszov Daninak más feladata lesz a csapaton belül. Gergő eddig is a M1RA-nál volt, tavaly is voltak közös feladataink, megvan vele a közös hang, amit már a teszt után készített mémünk is bizonyított.

Mérnökhumor Szűcs Gergő módra… 😂

Gepostet von Dani Nagy #99 am Dienstag, 2. April 2019

Ezen felül pedig ha nem is úgy ahogy eddig, de Boriszov Dani is segíti majd a munkánkat.

Idén új csapattárssal is dolgozom, nagyon boldog vagyok, hogy Luca Engstler az, akivel idén a pontokat gyűjtjük a M1RA-nak. Láttam már versenyezni, szinte minden futamát visszanéztem. Felkészült pilótának tartom, a teszten is kiderült, hogy nagyon alapos. Szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik nemcsak letudni akarják a munkát, hanem teljes erőbedobással dolgoznak. Némi hasonlóságot is felfedeztem kettőnk között, én képes vagyok elveszni a részletekben, néha túlságosan felkészülök, ha lehet ilyet mondani, túlbonyolítom a dolgokat. A tesztre ő is infókkal, kidolgozott tervekkel érkezett, látszik rajta, hogy a lehető legkomolyabban veszi a feladatát. Ez azért biztató, mert hogy csapatként mit érünk el, az nagyban függ attól, hogy a csapattársak hogyan tudnak együtt dolgozni. A három együtt töltött nap alapján mondhatom, hogy jól kijövünk, remélem, hogy élesben is így lesz majd. 

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy

Read More »

DANINAGY2019