NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Nehéz út, rengeteg munka vár ránk

Fél éve nem vezettem versenyautót. El lehet képzelni, hogy egy versenyzőnek mennyire emberpróbáló egy ilyen hosszú téli szünet, tesztelési lehetőség nélkül. A vezetés helyett így más dolgokra tudtam koncentrálni: a Simhouse-nak köszönhető vérprofi szimulátoromon gyakoroltam, a Fit4Race edzések, a sportpszichológus, az adatelemzések a gépemen – mind-mind szorosan hozzátartoznak a versenyzéshez, de mégsem olyan, mint amikor belebújok a versenyoverálba. 

Csak teltek-múltak a hetek, a hónapok, majd egyszer csak felgyorsulnak az események. Tárgyalások támogatókkal, lehetséges partnerekkel és persze a csapattal, hiszen a szerződésem egy évre szólt, újra egyeztetnünk kellett a folytatásról. Végre szóba jön az első versenyautóba ülés esetleges dátuma, aláírjuk az idei szerződést és megtörténik a bejelentés. Itt tartunk most, de nagyon hosszú volt idáig az út.

Nagyon büszke vagyok az elmúlt egy évemre, mert óriásit léptünk előre. 2018 elején úgy éreztem, csak hitegetem magam a profi autóversenyzői karrier lehetőségével, úgy éreztem, hiába dolozom keményen, nem találom a helyes utat. Majd egyszer csak, néhány szerencsés véletlen és annál több munka árán megegyeztünk a M1RA-val. Akkor még egyikünk sem sejtette, mire leszünk képesek együtt, hogy például dobogóra állunk a WTCR hungaroringi fordulóján. Vagy hogy végig harcban leszünk a bajnoki címért a TCR Európa-kupában, hiába lett ötödik hely a vége. Az évadzáró partin a csapaton belül megosztottuk egymással érzéseinket, és kivétel nélkül mindenkiben az fogalmazódott meg, hogy van még potenciál ebben a felállásban, úgyhogy legalább még egy évet össze kell raknunk. Sikerült.

De ez még csak egyetlen lépés egy előttünk álló, újabb nagyon nehéz úton. Rengeteg munka vár ránk a TCR Európa-kupa szezonnyitó, magyarországi futamáig. Mindezen sokat könnyíthet jó kapcsolat a Hyundaijal, és a tavalyi eredményeknek köszönhetően sikerült ezt is szorosabbra fűznünk. 

Nagyok az elvárások, hatalmasak. A WTCC-s sereghajtó szerepet viszonylag hamar sikerült magam mögött hagyni tavaly, azután jöhetett a felzárkózás a nemzetközi szintű élmezőnyhöz. Álltam világkupa-dobogón, nyertem Európa-kupa futamot, így idén ezzel az igencsak erős csomaggal – melyet a Hyundai és a M1RA biztosít – nem lehet más a cél, csak a bajnoki cím. Ez persze nem lesz egyszerű, mert tavalyhoz képest még tovább erősödött a mezőny. 

Egy biztos: rajtam nem fog múlni. 

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy

Read More »

DANINAGY2019