NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Nehéz szavakat találni

Nehéz egy ilyen hétvége után bármit is mondani. Azon már túlvagyok, hogy csalódott legyek, hiszen már tart egy ideje ez a balszerencsés sorozat. A Red Bull Ringre is az esélytelenek nyugalmával, mindenféle teher és nyomás nélkül, kipihenten érkeztem. Aztán – ahogy arról a szombati videómban is beszéltem – hiába lett meg a tempóm az időmérőre, még mindig érthetetlen okból, pályaelhagyásra hivatkozva elvették a Q2-t érő gyors körömet, amivel gyakorlatilag szinte minden esély elszállt az értékelhető teljesítményre. Megjegyezném, hogy a szabadedzések alatt több körömben is pontosan ugyanazon a helyen, esetenként még szélesebben fordultam, hogy kitapasztaljam, hol vannak a határok, hisz a szabadedzések alatt is figyelték a pályaelhagyásokat. Ami az FP-k alatt belefért, az az időmérőn nem. Ilyenkor fellebbezni sem lehet, amit a stewardok látnak és mondanak, az van, azt kell elfogadni, meg igazából hiába harcoltunk volna az igazunkért, mire azt kivizsgálják, már rég vége a Q2-nek, úgyhogy semmi értelme nem lett volna.

17. helyről indulva pedig legfeljebb néhány pont szerezhető mindkét futamon, de mivel ebben az óriási mezőnyben idén ép autóval célba érni is nagy dolog, szombaton már annak is örülni tudtunk, hogy a 13. helyet megcsíptem.

Vasárnap megint a 17. helyről indultam, nagyon gyors volt a rajt, de rendben el tudtam jönni, fogtam néhány pozíciót, aztán jött Filippi. A féktávon egyre közeledtem hozzá (ő volt előttem), majd amikor mindenki gázra lépett a kanyarban, a Renault meglassult, így összeértünk. Utána balról próbáltam meg kikerülni, amennnyire csak lehetett a pálya szélére menekültem, majd amikor már azt hittem, megúsztuk az egyes kanyart, egyszer csak úgy eltalálta a Hyundai jobb oldalát, hogy az ő Renault-jának a bal eleje szinte megsemmisült. Robbanásszerű ütést éreztem, őszintén megvallva nagyobbat, mint legutóbb Spa-ban, amikor nekicsaptak a falnak. Így nem is gondolkoztam a folytatáson, bár miután kiszálltam, gyors szemrevételezés alapján (mivel nem közvetlen a futóművet érte az ütés) még azt is el tudtam volna képzelni, hogy az autó kibírta volna a futamot.

A lényegen viszont nem változtat: vasárnap pont nélkül jöttem el a Red Bull Ringről.

Ahogy kezdtem a bejegyzést: nehéz ebben a helyzetben bármit is mondani. Idővel biztosan meglesznek majd a válaszok, hogy miért alakul ilyen nehezen ez a szezon, miért lett ennyire küzdelmes minden versenyhétvége. Egyelőre csak annyit tudok mondani, köszönöm nektek, hogy a nehéz időkben is kitartotok és szurkoltok!

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy

Read More »

DANINAGY2019