NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy pontot szereztünk, remélem, hogy idén már nem lesz több ilyen. Hockenheim előtt második voltam a bajnokságban, onnan lecsúszni a 11. helyre nagyon látványos, ami azt mutatja, hogy egy majdnem nullás hétvége hatalmas visszaesést jelent. De továbbra is azt mondom, hogy annyira az elején vagyunk még az évnek, hogy felesleges nézni az állást. Azt viszont látjuk, hogy nem lehet hibázni, vissza kell küzdeni magunkat, semmi mással nem kell foglalkoznunk, csak a minél jobb teljesítménnyel. 

Javítani megyünk Spába, ahol elfelejtjük az eddig erőltetett drasztikus beállítás irányt. A Hockenheimben hozott rossz döntésekből tanulva készültünk, még most is van, amit elemezni kell, mert az utolsó pillanatban is lehet találni valamit. 

A két forduló között elég sűrű volt a menetrendem: ahogy már biztosan láttátok, átvehettem a Hyundai Hatvantól az új utcai autómat, egy Hyundai i30 Fastback N-t, ami a versenyautóm szelídített utcai változata, picit visszafogottabb teljesítménnyel és jóval kupésabb megjelenéssel, de a matricázás szinte teljesen megegyezik a versenyautóméval. Az autóval nemcsak én fogok majd közlekedni, hanem bárkinek van lehetősége mostantól beülni mellém élményautózásra vagy élményvezetésre is. Az ezzel kapcsolatos információkat a www.elmenyautozas.daninagy.com oldalon gyűjtöttük össze, itt mindent megtalálsz a programról. 

Hazavittük egy kis családlátogatásra

Néhány nappal az autó átvétele után bele is pakoltam az első ezer kilométert, amikor gyárlátogatásra mentünk a Hyundai csehországi gyárába. Körülbelül 16 órát vezettem két nap alatt, az autó meggyőzött róla, hogy hosszú távra is alkalmas, nagyon élveztem! A gyárban végigvezettek az összes részlegen, végigkövethettük a mozzanatokat, ahogy a lemezek megérkeznek a gyárba, ahogy megformálják belőlük az alkatrészeket, egészen odáig, hogy legördül a kész autó. 40 másodpercenként készül el egy autó, hihetetlen. A csehországi központban i30-asokat és Tucsonokat gyártanak, tesztelik is őket, ezt is megnézhettük, ki is próbálhattuk, hatalmas élmény volt százzal a macskakövön ellenőrizni, hogy tényleg úgy fordul-e, ahogy fordulnia kell. 

Javítani megyünk Spába

Most pedig már Spara koncentrálok, ahol tavaly voltam először. Ez az a pálya, amelyik nagyon kilométerigényes. Az Eau Rouge-ra nemcsak mondják, hogy kemény, és nem egyszerű végigmenni rajta elsőre, hanem tényleg olyan. TCR-autóval padlógázon elmegy, de ahhoz mindennek jól kell összejönnie. A szabadedzések és az időmérő nem volt elég hozzá tavaly, hogy kiautózzam az előnyt, a versenyre találtam meg csak a ritmust, de most már némi előnnyel érkezem Belgiumba. 

Az viszont mindenképp hátrány, hogy a kompenzációs súlykiosztás miatt a Hyundaiok +60 kg-on lesznek, a Peugeot 10 kilón, mindenki más nullán. Tavaly majdnem 2 mp-et kapott a legjobb hyundaios az elejétől, a számok alapján pedig idén még rosszabb lehet a helyzet, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 2 mp fölé menjen a lemaradás. Hyundai pole-ra ugyanakkor nem nagyon számítok, nehéz helyzetben leszünk, de a márkatársaimmal ugyanazok lesznek a körülményeink, úgyhogy a legjobb hyundaios pozíció most is elérhető, és az a célom, hogy el is érjem. 

A pénteki szabadedzések után még többet látunk majd, szombaton reggel már időmérő, reméljük a legjobbakat!

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy

Read More »

DANINAGY2019