NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Folytatás egy új pályán: Hockenheimring

Az idei bajnokság második helyszíneként máris egy olyan pályára megy a TCR Európa-kupa mezőnye, ami ismeretlen számomra. Nem mondom, hogy teljesen ismeretlen, mert szimulátoron és szimulátoros versenyeken gyakoroltam már a Hockenheimringen, de azért a virtuális versenyszituáció teljesen más a valódinál. 

Ami viszont biztos a pályával kapcsolatban, hogy sok gyors rész van benne, az első két szektor nagyon tempós, kritikus lesz a végsebesség ezeken a részeken. Az Audik, a Peugeot-ok és gyakorlatilag mindegyik más autó könnyebb lesz nálunk, de az említett két márka alapból nagyon jó a hosszú egyenesekben. 

A Hyundainak most nem fog annyira feküdni ez a pálya, hiszen most lép életbe a súlykompenzációs rendszer. Mi hatvan kiló pluszt kapunk, mindenki más mindössze 30 kg-mal lesz nehezebb a Hungaroringihez képest, egy ilyen gyorsabb pályán pedig ez jobban kijön majd. Ami viszont vigasztaló, hogy sok Hyundai van a mezőnyben, vagyis sok autó lesz hasonló helyzetben. 

Szélárnyékos pályáról van szó, az időmérőn fontos lesz összedolgoznunk a csapattársammal a hosszú egyenesekben. Lucának ez hazai pálya, arra számítok, hogy az első pillanattól topidőket fog futni, és mivel megosztjuk az adatokat, sokat tanulhatok tőle. Most először van olyan csapattársam, aki egy számomra ismeretlen pályát ennyire tud, várom a közös munkát vele. 

Az első forduló alapján kijelenthető, hogy hiába mentek el a mezőnyből olyan pilóták, akik tavaly bajnokesélyesek voltak, nagyjából háromszor annyi jött helyettük. Meglátszik a pontversenyen is, hogy milyen erős a mezőny: 8-10 bajnokesélyest látok most a 32 autós mezőnyben. 

A Hungaroring óta hosszú idő telt el, de nem unatkoztam ebben az időben. Dolgozunk egy új projekten, amit kedden jelentünk be. Nagy reményeim vannak ezzel kapcsolatban, a részleteket hamarosan elárulom. 

Addig viszont a versenyzésé a főszerep, itt a hétvége programja:

Péntek:

11.10 – első szabadedzés

16.40 – második szabadedzés

Szombat:

10.05 – időmérő

14.40 – első verseny

Vasárnap:

11.35 – második verseny

Javítani megyünk Spába

Tartozom még a hockenheimi vasárnap értékelésével, úgyhogy mielőtt megkezdődne a spái hétvége, gyorsan elmondom, hogy pocsék hétvége volt. Sajnos mindenkinek becsúszik egy-egy ilyen, mindössze egy

Read More »

DANINAGY2019