NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Év végi elismerések

Küzdelmes, de mindenképp eredményes év volt 2018. Első TCR Europe-os szezonomban ötödik lettem a M1RA versenyzőjeként, többször állhattam dobogóra, Assenben sikerült futamot is nyernem, és persze ott volt a szabadkártyás részvétel a WTCR hungaroringi hétvégéjén, ahol Yvan Muller előtt és Rob Huff mögött második lettem a fordított rajtrácsos versenyen. Sok munka volt a tavalyi évben, épp ezért nagyon jólesik, hogy mások is elismerik a teljesítményemet. Az év végi díjkiosztó-szezonban szerencsére sehonnan sem jöttem el üres kézzel, ami komoly motivációt jelent ilyenkor, a holtszezonban. 

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) gyorsasági szakágának gáláján különdíjat vehettem át a kiemelkedő nemzetközi teljesítményért. Büszke vagyok rá, hogy csapatom, a M1RA az év csapata, a tulajdonos Michelisz Norbert pedig az év autóversenyzője lett. 

https://www.instagram.com/p/BsQ_tNglW2t/

A formula.hu magazin Top 50 Autóversenyző díjátadóján az év negyedik legjobb magyar autóversenyzője lettem, a M1RA az év csapata
What the heck is ladiesde, ami szintén hatalmas elismerés. 

A WTCR-ben a legjobb szabadkártyásként végeztem – és ez nem valami nagyképű kijelentés, hanem tény, a WTCR oldalán olvasható az összesítés. A Hungaroringen elért második helyem volt ugyanis a szabadkártyával induló versenyzők között a legjobb eredmény, ami azért is nagy szó, mert a Hyundaiok hatvan kilós pluszsúllyal mentek. A második legjobb szabadkártyás Petr Fulín volt, aki a Szlovákiaringen ötödik lett, a harmadik legjobb eredményt pedig René Rast könyvelhette el a Nürburgringen megszerzett hatodik helyével.

Év végi összefoglalójában a TouringCarTimes.com az év meglepetéseként írt rólam. “Két sikertelen WTCC-s év után kétségtelen, hogy Nagy Dániel volt az évad meglepetése, bizonyítva, hogy helye van a M1RA-nál. A hungaroringi dupla dobogó, az asseni futamgyőzelem szinte belökte a fiatal versenyzőt a bajnoki címért folytatott versenybe” – írja a szezont összegző cikkében a TouringCarTimes.com. Stephen Brundson írását azzal zárja, hogy “Nagy biztos a bajnokság kedvencei közé tartozik majd honfitársával, Tassi Attilával együtt.”

Reméljük, Stephennek igaza lesz.

Ilyen egy teszt

Majdnem verseny, de mégsem. Természetesen teljesen különbözik egy teszt és egy versenyhétvége hangulata, a legfontosabb kellékek viszont ugyanazok: a pilóta, az autó, a csapat, a

Read More »

DANINAGY2019