NAGY DÁNIEL

AUTÓVERSENYZŐ​

Amiről minden versenyző álmodik

Büszkén és boldogan jelentem be, hogy a M1RA mindkét pilótája bekerült a Hyundai Motorsport tehetséggondozó programjába! 

A Hyundai Motorsport április elején jelentette be, hogy megalapítja a Junior versenyző programját, amelybe 24 éves kor alatti, tehetséges, i30 N TCR-t vezető pilótáknak van esélyük bekerülni. A dél-koreai márka modellje szerint a kategória csúcsát jelentő WTCR- ben gyári versenyzők indulnak, mint például a címvédő Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert. Ehhez a szinthez kerültek közelebb a hivatalos Junior pilóták a Hyundai Motorsporttal való minden eddiginél szorosabb kapcsolatuknak köszönhetően.

„A Junior programunk első évében különlegesen tehetséges pilótáknak adunk lehetőséget, és izgatott vagyok, hogy támogathatjuk őket. Mindannyian potenciális futamgyőztesek ebben a szezonban, és azzal a segítséggel, amit biztosítunk számukra, biztos vagyok benne, hogy kiválószezonjuk lesz 2019-ben. Ha pedig így fejlődnek tovább
Femme fontaine sexy`s blog, egy napon a WTCR
-ben vezethetikgyőzelemre a Hyundait” – árulta el Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója.

„Óriási szakmai elismerés Daninak és Lucának, hogy tagjai lettek a Hyundai Motorsport Junior programjának, és persze a M1RAnak is hatalmas büszkeség, hogy az öt kiválasztott versenyző közé mindkét pilótánk bekerült. A magyar autósportnak is nagy siker, hogy újabb hazai tehetség került hivatalos kapcsolatba egy sikeres gyártóval. Ezen a szinten már minden versenyző célja az, hogy gyári pilótává váljon, és jó érzés látni, hogy segíteni tudjuk a tehetségeket ezen az úton” – fogalmazott Bári Dávid, a M1RA vezetője.

És hogy nekem mit jelent ez? Elképesztő megtiszteltetést és büszkeséget! Amikor valaki elkezd versenyezni, természetes, hogy bajnok akar lenni, de ehhez óriási segítség, ha egy gyár támogatását élvezi az ember. Ez egy komoly kiugrási lehetőség, egyben a nyomás is megnő, hiszen a gyár részéről eredményeket várnak a támogatásért cserébe. Ugyanakkor számomra a legnagyobb terhet mindig az jelenti, hogy önmagamnak meg tudjak felelni. A munka nagy része csak most következik, de az önbizalmamat és a motivációmat nagyban megnöveli a tudat, hogy csakis rajtam múlik, mennyire tudom kihasználni ezt az egyedülálló lehetőséget. A junior program keretein belül lehetőségem lesz különféle képzéseken, teszteken részt venni, ami ki tudja, később hova vezethet. Mindent egybevetve a program nyugalmat biztosít, a fejlődésem szempontjából extra lehetőségeket, de a lényeg nem változik: jobb és jobb teljesítményt szeretnék nyújtani versenyről versenyre.

A M1RA másik Junior programba bekerülő pilótája, csapattársam, a 19 éves Luca Engstler a 2019-es szezonra csatlakozott a csapathoz, mint Németország egyik legnagyobb túraautós tehetsége. Ő tavaly megnyerte a TCR ázsiai bajnokságát, közben pedig a TCR Németországban a második helyen végzett három futamgyőzelmet elérve, közte az évad egyetlen tökéletes teljesítményét összehozva pole pozícióval, két-két győzelemmel és leggyorsabb körrel.

A két M1RA-versenyzőn kívül egy svéd testvérpár, Andreas és Jessica Bäckman került be a Junior programba, akik a Target Competition színeiben szintén a hétvégén a Hungaroringenrajtoló Európa-kupában versenyeznek. Az ötödik kiválasztott a TCR Ázsiában induló Daniel Miranda lett. A Hyundai Motorsport tájékoztatása szerint a Junior versenyzők mentorkénttekinthetnek a gyártó WTCR-ben szereplő hivatalos pilótáira, és különböző fejlesztő képzéseken vehetnek majd részt idén.

Ilyen egy teszt

Majdnem verseny, de mégsem. Természetesen teljesen különbözik egy teszt és egy versenyhétvége hangulata, a legfontosabb kellékek viszont ugyanazok: a pilóta, az autó, a csapat, a

Read More »

DANINAGY2019